2024-2025 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Diploma Projesi öğrencileri; 2017-2018 Güz Dönemi öncesi geçerli olan ders planına tabi olan öğrencilerin MIM 492E Graduation Project / MIM 492 Bitirme Çalışması, 2017-2018 Güz Dönemi sonrası geçerli olan ders planına tabi olan öğrencilerin MIM 4902E Diploma Project / MIM4902 Diploma Projesi, derslerine kayıt olmaları gerekmektedir. 

İlgili derslere kayıtlı öğrencilerin 30 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 17:00’a kadar Mimarlık Bölüm Başkanlığı’nca işbu linkte verilen Diploma Projesi Jüri Tercihi Çevrimiçi Formu’nu (Google Form dokümanı) doldurması ve form içindeki ilgili kısma yine “İTÜ – Diploma Projesi Kayıt Formu ve Beyannamesi”ni doldurarak yüklemesi gerekmektedir.

1 Ekim 2024 Salı günü Diploma Projesi Koordinasyonu ve her bir jüri ekibinin yeteri sayıda katılımıyla yapılacak toplantıda, öğrencilerin, mümkün olduğu kadar tercih ettikleri gruplar dikkate alınarak dağıtımları yapılacaktır. Her jüriye ait öğrenci listesi 2 Ekim 2024 Çarşamba gününe kadar Mimarlık Bölümü web sitesinde Lisans > Dersler > Proje Stüdyoları sekmesinde ve Ninova’da ilan edilecektir. 

2 Ekim 2024 Çarşamba günü, her bir jüri Ninova üzerinden sınıf listelerini oluşturup, öğrencilerle ilk toplantıyı Diploma jüri mekanlarında gerçekleştirecektir. Toplantının gerçekleştirileceği mekan Ninova üzerinden duyurulacaktır. Diploma Projesi dosyaları öğrencilere dijital ortamda dağıtılacaktır. 


Jüri seçimleri hakkında: 

11 Temmuz 2016 tarihli ve 29767 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İTÜ Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği 14. Madde 4. fıkrada belirtilen “Öğretim dili % 30 İngilizce olan lisans programlarında kayıtlı olan öğrenciler, lisans öğrenimleri süresince öğrencisi oldukları programın öğretim planında bulunan derslerin en az % 30’unu İngilizce, öğretim dili % 100 İngilizce olan lisans programlarında kayıtlı olan öğrenciler ise Türkçe verilmesi zorunlu olan dersler hariç, lisans öğrenimleri süresince öğrencisi oldukları programın öğretim planında bulunan derslerin tamamını İngilizce derslerden almak zorundadırlar. Bölüm başkanlığının uygun görmesi durumunda öğrenciler derslerden bazılarını, Üniversitenin diğer bölümlerinin/programlarının öğretim planlarında yer alan denkliği kabul edilen derslerden alabilirler.” hükmü gereği, %100 İngilizce Mimarlık lisans programında kayıtlı öğrenciler, MIM492E | MIM 4902E dersinde yer alan İngilizce jürilerden tercih yapmalıdır.

Ayrıca bakınız: Diploma Projesi Esasları | İTÜ Mimarlık Bölümü | İTÜ Mimarlık Fakültesi (itu.edu.tr)


Gerekli linkler:

Diploma Projesi Jüri Tercihi Çevrimiçi Formu (Google Form dokümanı): https://forms.gle/wbjtciBo28Pfc9rt9

İTÜ – Diploma Projesi Kayıt Formu ve Beyannamesi:  https://ardek.itu.edu.tr/docs/librariesprovider29/default-document-library/%C4%B1tu_diploma-kayit-formu-ve-beyannamesi.pdf?sfvrsn=f969adff_0

 İTÜ Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği: https://www.sis.itu.edu.tr/TR/mevzuat/lisans-yonetmelik.php

 Diploma Projesi Esasları | İTÜ Mimarlık Bölümü: https://mimarlik.itu.edu.tr/lisans/diploma-projesi-esaslari