kare-tr

Tasarım eğitiminde gün geçtikçe daha önemli hale gelmekte olan yapay zekânın, sunduğu fırsatlar ve kolaylıklar yanında çok sayıda risk ve sorun barındırdığı da bir gerçektir. Bu sebeple yapay zekâ araçlarının eğitim süreçlerinde doğru ve dengeli bir yaklaşımla kullanılması büyük önem arz etmektedir.

İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanlığı olarak, geçen sene temmuz ayında “Mevcut Gözlemler ve Deneyimler & Soru-Sorun Tespiti” odak temasıyla düzenlediğimiz ilk çalıştayın ardından, 4 Haziran 2024 Salı günü “Eğitimde Bir Araç Olarak Üretken Yapay Zekâ” odak temasıyla ikinci bir çalıştay düzenliyoruz.

4 Haziran’daki çalıştay, Prof. Dr. Leman Figen Gül moderatörlüğünde Doç. Dr. Orkan Zeynel Güzelci, Öğr. Gör. Salih Özdemir ve Dr. Caner Güney’in sunum yapacağı bir panel, Prof. Neil Leach’in bizzat katılarak yapacağı bir çerçeve konuşma ve akabinde her bölümün “bölüm akademik kurulu” çağrısıyla tertip edeceği bir “tematik kapalı oturum” şeklinde kurgulanmıştır (Çalıştay posteri, ekte sunulmaktadır).

Bölüm kurullarında aşağıdaki sorular üzerinden bir tartışma ve değerlendirme yapılması ve çözüm önerilerinin raporlanması beklenmektedir. Tartışmaların sağlıklı yürütülebilmesi için tüm Fakülte mensuplarımızın hem panel, hem çerçeve konuşma hem de akademik kurullara katılmasını önemli ve değerli görmekteyiz. (Panel ve çerçeve konuşma dışarıdan katılıma da açık olacaktır)

Çalıştay yer organizasyonunun sorunsuz yapılabilmesi için lütfen aşağıdaki bağlantıdaki formu doldurunuz:
https://forms.gle/Y29C37swPr47mGby8